torstai 20. helmikuuta 2020

Kahden fretin eläinlääkärikulut

Siivosin aikani kuluksi frettien paperikansioita, ja ajattelin laskeskella, kuinka paljon meillä on kahden fretin kanssa mennyt eläinlääkärikuluihin. Koen, että me ollaan päästy melko helpolla. Fretit on pysyny terveenä Milon lonkkavikaa lukuunottamatta, joka ei oo tähän mennessä vielä hirveästi kuluja aiheuttanut. Tallessa pitäisi olla aikalailla kaikki kuitit, voi olla, että joku on epähuomiossa jäänyt säästämättä. Luvut on suuntaa-antavia, koska useassa kuitissa oli yhteiskulut kummastakin fretistä, laskin siitä sitten suunnilleen osuudet.

Tässä laskelmat siitä alkaen, kun fretit on meille muuttanut:

Iinun eläinlääkärikulut 3 v ja 4 kk ajalta

- Rokotukset, implantit yht. 335,75 €
Perus terveystarkastuksia lisäksi pari kappaletta, ne Iinu on saanut
samaan hintaan esim. Milon rokotuskäynnin yhteydessä :)
Implantin poiston ja kiiman siirrot on kasvattaja maksanut Iinun pentutouhujen aikaan.
Iinun kulut yht: 335,75 €

Milon eläinlääkärikulut 2 v ja 8 kk ajalta

- Lonkkaviasta aiheutuneet kulut yht. 210,85 € (josta lääkkeet kotiin yht. 20,03€)
- Rokotukset, implantit yht. 192 €
Milon kulut yht: 402,85 €

Kahteen frettiin meillä on siis mennyt karkeasti 3 vuoden aikana 738 €

Pari säästövinkkiä:

- JOUKKOROKOTUKSET ! Tällä säästää huomattavia summia, joissain joukkiksissa saa implantinkin edullisemmin. Me ollaan näitä hyödynnetty ihan liian vähän, kuiteista päätellen. Oltiin aika monta kertaa käyty ihan perusmaksulla rokottamassa, se kun on ollut päälle 80 €. (Joukkorokotuksissa yleensä n. 15 - 30 €)
- Yhdistä, ajoita ! Jos mitenkään mahdollista, ajoita useamman fretin käyntejä/tarkastuksia samaan kertaan. Me ollaan tällä säästetty paljon. Ollaan monesti saatu samaan hintaan toisen fretin tarkastus/ esim. Milon lonkkien tarkastus. Tää kyllä riippuu paikasta, jotkut paikat ottaa erikseen maksun toisesta.
- Hyödynnä tarjoukset/edut, esim. PK-Fretit ry jäsenet saa Linnunmäestä ja Johanna Rauliolta alennusta.

Seuraavaksi meillä olis ajankohtainen Iinun rokotus, joka on myöhässä kun yksittäisrokotteita ei enää ole saatavilla. Nyt onnekseni Tampereelle on järjestymässä pieni joukkorokotus. Tämän jälkeen pitäis varailla aikaa mahdollisesti kummallekin hammaskiven poistoon ja samalla vois tehdä Milon lonkkien kontrollikuvauksen :)

Kuittien perusteella eniten meillä on suosittu Eläinlääkäriasema ArkkiaOiva Eläinklinikkaa ja Eläinlääkäri Johanna Rauliota .
Näistä erityisesti Arkkia suosittelen suurella lämmöllä <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti