maanantai 7. lokakuuta 2019

Kaljuhäntä ja laiheliini

Talvi tekee tuloaan, ei auta mikään. Itse en ole mikään kylmän sään ystävä, mun puolesta vois olla aina kesä. No on talvessa sentään jotain hyvääkin, kuten joulu.
Fretit taitaa vihdoin alkaa pikkuhiljaa vaihtamaan talvikarvaa. Iinulla alkoi hännästä lähteä pikkuhiljaa karvaa joskus heinäkuun lopulla, ja lopulta häntä oli täysin kalju lukuunottamatta pikku tupsua hännänpäässä. Aiempina vuosina ei tämmöistä ole meidän kummallakaan fretillä käynyt, niin oli vähän hämmentävää :D Ehdin tietysti jo kasvattajalta udella, voisko kyse olla jostain vakavammasta, mutta ei sekään sitä epäillyt. (Esim. lisämunuaissairaus, mutta ilm. se usein leikattujen frettien ongelma) Milo pudotti myös hännästä vähän karvaa, mutta ei kaljuksi asti. Nyt Iinu on alkanut kasvattaa häntää takaisin "entiseen loistoonsa", ja siinä on jo söpö hento karvapeite :) Tähän on varmaan osittain vaikuttanut se, että meillä on käytännössä aina frettihuoneen ylin ikkuna auki, ja frettihuone etenkin nyt on tosi viileä. (Juuri totesin miehelle tänään, että pitäis varmaan muistaa sulkea se ainakin öiksi, kun jäädytään ite tänne..) Ikkunaa oon pitänyt auki siis lähinnä siksi, josko frettihuone tuulettuisi ja poistaisi hieman hajuja. Minähän en yleensä mitään edes haista, mutta tiedän, että vuokranantaja haistaa :D Biotiinia oon myös antanut muiden lisäravinteiden ohella silloin tällöin, ajatuksenahan oli antaa kuuriluontoisesti päivittäin, mutta kappas kappas kun se aina unohtuu.
Iinun häntä oli myös ihan tumma, täynnä mustapäitä(?) joka kuulemma voi liittyä karvanlähtöön. Nyt on jo paljon vaaleampi.

Talvea kohden !Frettien painonvaihtelu on kyllä jännää. Iinu ei käytännössä ikinä muuta painoaan, vaan on kesät talvet aina kilon paikkeilla. Tällä hetkellä 1020g. Milo taas pudotti tänä kesänä paljon enemmän painoa kuin aiempina. Se on ollut kesän ajan n.1500g, jossain vaiheessa taisi mennä vähän allekkin. Nyt oli 1560g, eiköhän se paino ala kohta nousta. Jossain vaiheessa jo pelkäsin sen olevan liian hoikka, kun näytti niin laiheliinilta ohuessa kesäturkissaan. Viime näyttelyssä kuitenkin sitä "kopeloi" kaksi kasvattajaa ja totesi, ettei ole liian laiha ja lihastakin löytyy mukavasti. Milo on talvisin ollut semmoisen 1800-2000g, ensimmäisenä talvena melkein 2200g.

"Etkö sä nää, että toi pöllii mun ruuat!?"

Tänään iltaruokana oli mössö jossa kanamixiä ja kananrasvaa + vettä + lisäravinteita

Ollaan ilmoittauduttu kolmeen tulevaan näyttelyyn, Finnish Ferret FestivalHalloweasel Ferret Show ja Capital! 2019 Ferret Show. Päätin, että kolmessa on jo tarpeeksi syksylle/alkutalvelle. Toki vasta työvuorolistojen varmistuttua tiedetään, mihin päästään. Tuon ensimmäisen sain vapaaksi, joten sinne ainakin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti