maanantai 13. toukokuuta 2019

Ruokatilaus freteille

Pakkanen alkaa taas ammottaa tyhjyyttään, ja oli aika tehdä ruokatilaus freteille. Tähän asti ollaan tilattu aina Vauhtiraksu:sta, kaikki on toiminut hyvin, ja paketti on jätetty ovelle kun ei olla ikinä kotona silloin kun paketti tuodaan. Etenkin talviaikaan pakasteet pysyy tietysti hyvin jäässä, ja keväällä/kesällä ne on jätetty kylmälaukun tapaiseen laatikkoon. Hyvin on sen aikaa pysynyt jäisenä, että jompikumpi meistä tulee kotiin töistä.
Olin ajatellut, että perehdyn vähän muihin vaihtoehtoihin, jos jostain sattuisi saamaan esim. kokonaiset eläimet edullisemmin. Tulin illalla töistä kotiin ja olin niin väsynyt, että tyydyin kuitenkin tilaamaan samasta paikasta. Vauhtiraksusta kuitenkin saa melko monipuolisesti kaikkea.
Saa vinkata, jos tiedätte muita paikkoja jotka toimittaisivat kotiin :) (Harva toimittaa tänne Hämeenlinnaan)

En ole aiemmin sen kummemmin seurannut, kuinka usein meillä tulee tilaus tehtyä ja kuinka paljon rahaa ruokiin menee. Nyt katsoin tilaushistoriasta, että viime tilaus on toimitettu 7.2.2019. Aiemmista tilauksista huomasin, että aika tarkalleen 3 kuukauden välein meillä tilataan pakastin täyteen. Tilausten summa on ollut yleensä 75-95e. Tilausten välillä on kyllä joskus täydennelty pakkasta, jos joku "päätuotteista" pääsee loppumaan. Täydennyksiä ollaan ostettu kodin terrasta ja musti&mirristä.

Eipä tuo siis kovin kallista ole, kun ajattelee, että kahdelle fretille kuukauden ruoat on n. 30e.
Toki se vaihtelee, esim. talvimassaa kasvattaessa ruokaa menee enemmän kuin nyt keväällä ja kesällä. Tässä ei myöskään ole mukana mm. lohiöljyä ja lisäravinteita, mutta niissä on niin isot pakkauskoot, että joutuu ostamaan uudet todella harvoin (aina vasta päiväyksen tullessa vastaan) Enemmän rahaa meillä meni aikoinaan (yhden) kissan ruokiin. Jossain vaiheessa hankitaan mun haaveilema oma pakastin freteille, jolloin voi tilata edullisia suurpakkauksia. Nyt meillä on jääkaapin pakastimesta käytössä 2 laatikkoa freteille ja yksi meille. Siinä onkin aina järjestelemistä, miten saa tuon tilauksen sullottua kahteen laatikkoon... Yleensä siinä käy lopulta niin, että frettien ruokia on kaikissa kolmessa laatikossa.


Tässä piti olla selkeä kuva tilauksesta
-> jotain häikkää kun ei anna lisätä, yritän myöhemmin uudestaan .. :)


Tilatut tuotteet:

Broilerin pyrstöt 0,5kg Rajoitettu erä - 1 kpl 2,50 e

Kalkkunan kaulat (1,0 kg) 1 kpl 4,48 e

Kanan rasva 0,5kg Mur-Kis 1 kpl 2,35 e

Kanan kaula 0,8 kg MUSH BASIC (0,8kg) 1 kpl 4,70 e

Kanan siivet 0,8kg MUSH BASIC (0,8kg) 1 kpl 6,05 e

Kanan sisäelinseos pullat 0,8 kg MUSH BASIC (0,8kg) 1 kpl 5,10 e

Kalkkunan jauheliha LUULLINEN 0,5kg MUSH BASIC (0,5 kg) 2 kpl 4,40 e

Lammas Jauhettu MUSH BASIC (0,5 kg) 1 kpl 3,10 e

Kalkkunan jauheliha LUUTON 0,3kg Rahulan Rehu (0,3 kg) 1 kpl 1,85 e

Kana-mix 0,5kg MUSH BASIC (0,5 kg) 1 kpl 2,40 e

Peuran jauheliha LUUTON 0,5KG MUR-KIS 1 kpl 4,50 e

Hiiri Aikuinen  15 - 20 g 15 kpl 21,00 e

Kanin pinkit 30-50g  4 kpl 10,80 e

TIPU (1 kpl) 10 kpl 8,00 e

Rotta n. 20 - 50 g 5 kpl 9,50 e

Hinta yhteensä: 90,73 e

Meillä tilataan aina tietyt vakiotuotteet, kuten kanan/kalkkunan jauheliha, kaulat/siivet/selkärangat, sisäelimet ja kokonaiset eläimet. Muita ruokia vaihtelen aina saatavuuden mukaan. Välillä on ollut mm. ankkaa, hanhea, kania, hamstereita, gerbiiliä ja viiriäistä vauhtiraksussa tarjolla. Nyt ei näkynyt olevan oikein mitään erikoista kokeiltavaa, joten otin testiin peuran jauhelihan (annettavaksi satunnaisesti). Lammasta meillä on ollut aiemminkin, muttei ole mitään suurinta herkkua.. Kanapullien seassa saa menemään pieniä määriä.
Huomattakoon, että pakkasessa on jäljellä vielä mm. kanan jauhelihaa, kanapullia, kivipiiraa, sydämiä ja lohta, joten näitä ei tilaukseen nyt tullut. :)

1 kommentti:

  1. Vinkataampä tähän nyt sitten se meidän käyttämä lempimuona. Ekaa kertaa tilasin (kuten nyt muutenkaan mitään frettijuttuja) mutta tämä ainakin toimi hyvin. Lempimuonassa olisi se hyvä puoli, että se ajaa teidän suunnalla _joka_ keskiviikko, ja tuotteille on kotiinkuljetus (yli 30e tilaukset ilman toimitusmaksuja, pienempiin 4,90e toimituslisä). Lempimuonassa ei kyllä valitettavasti oli näitä hiiriä/rottia/kaneja/marsuja/jne valikoimassa, mutta muuten mielestäni melko kattava valikoima.

    VastaaPoista