tiistai 15. toukokuuta 2018

Testiin lisäravinne nivelille

Kirjoitin taannoin Milolla todetusta lonkkaviasta (Milon röntgenkuvaus).
Eräs kasvattaja suositteli lisäravinnetta, jota käytetään koirilla nivelten terveyttä edistämään.
Luin netistä kokemuksia tästä Avital Flex - merkkisestä lisäravinteesta ja päätin ostaa sitä Milollekin.
Mustissa ja Mirrissä 140g purkillinen jauhetta maksoi 30 €.

"Avital Flex -jauhetta suositellaan ennaltaehkäisevästi kasvaville, suurikokoisille ja iäkkäille koirille sekä koirille, joilla on lisääntynyt nivelrikkoriski esim. kasvuhäiriön tai nivelen vaurioitumisen seurauksena. Se soveltuu myös kaikille koirille, joiden nivelet joutuvat harrastus- tai työkäytössä rasituksen alaisiksi."

Koirat, joilla oli ollut esim. lonkkavika tai nivelrikkoa, olivat hyötyneet lisäravinteesta. Milolla tavoitteena olisi, että nivelrikkoa ei pääse syntymään ja lihakset vahvistuisivat.

Tuo annostus olikin aika mielenkiintoinen laskea, kun purkin mukana tulevan mitan mukaan alle 15 kg eläimille menee 1/2 mitallista. Laitoin sitten 1/2 mitallista lautaselle ja kortilla erottelin kasan yhdeksään osaan. Ihan tarkkaa annostustahan tuolla on mahdotonta saada, mutta tuskin se on ihan niin tarkkaa :) Milo saa nyt lisäravinnetta joka päivä tuon 6 viikkoa, jonka jälkeen annos putoaa puoleen. Mielenkiinnolla seuraan, toivotaan että tästä olisi jotain apua ;) Hankalaahan sitä on tietää, kun Milo on ollut lääkekuurin jälkeen melko oireeton. Ontumista ei ole ollut, mutta lonkkia tunnustellessani olen ajoittain huomannut vasemman puolen olevan "jäykempi". Milo ehkä jäykistää lihaksia, jos jalan "pyöritteleminen" sattuu, tai sitten siellä on taas jotain lihaskireyttä. Jokatapauksessa siinä vaiheessa jos Milo alkaa ontua, on sen jalka jo kovin kipeä. Onneksi on lääke valmiina kotona sitä varten, eikä sitä ole eläinlääkärireissun jälkeen tarvittu toistaiseksi.

Meillä kuuluu tällä hetkellä säännöllisen epäsäännöllisesti frettien muihin lisäravinteisiin merilevä, biotiini, oluthiiva, lohiöljy, pellavansiemenöljy, inupekt forte ja jauhetut kananmunankuoret.
Milo rakastaa kaivelemista. Takapihalle se sai multaboksin, jossa saa
luvan kanssa kaivella :)
2 kommenttia:

 1. Puhelin onkin näköjään kirjautunu ulos kaikilla tunnuksilla.

  Mutta meillä on kanssa tää säännöllisesti mukana ja koko klaanilla :)

  - Henna/Näätäklaani

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) aattelin itekin antaa tota jatkossa myös Iinulle sitten, kun hän pentuhommista kotiutuu :)

   Poista