lauantai 26. toukokuuta 2018

Frettipäivää Hämeenlinnassa

Kirjoittelen frettipäivästä näin hieman jälkikäteen.. :)
Liityin Milon kanssa pitämään frettipäivää Päärynäeläin - blogista tutun Susannan seuraan 19.5. Susanna, ja miehensä olivat tulossa laumansa kanssa sattumalta juuri tänne meidän kulmille, joten tietysti liityin seuraan kun osui sopivasti vapaapäiväkin kohdalle :) Frettipäivä pidettiin Animal House:ssa, joka on pieni eläinkauppa Hämeenlinnan keskustassa. Etukäteen mietitytti järjestelyt, tiesin liikkeen olevan pieni, ja arvasin ettei ainakaan kahta playpenia sinne mahdu. Sovittiin sitten, että Milo saa olla Susannan tyttölauman kanssa samassa aitauksessa, ja jos tulee tappelua niin otetaan frettejä vuoroin syliin. Susannan playpen mahtui juuri ja juuri yhteen koloseen lintuhäkin viereen.
Oli mukavaa, että Milo sai vähän seuraa, kun se on nyt ollut yksin ja turhautunut siitä. Iinun kotiinpaluuseenkin on vielä aikaa yli 2kk. Hyvinhän Milo tyttöjen kanssa pärjäsi :) vähän osa tytöistä mieltään osoitti, kun tuommonen vieras otus tunkee toisten reviirille. Milo löysi laumasta suosikkineitinsä melko nopeasti, ja kyllä siinä sydän suli kun hetken päästä kasassa oli nukkumassa Milo ja kaksi tyttöä <3
Päivä oli hiljaisin esittely, jossa olen tähän mennessä ollut. Oli kyllä kivaa, kun paikalla kävi muutama oikeasti freteistä kiinnostunut ja hankintaa harkitseva. Siinä tuli juteltua pitkät tovit. Muutoin liikkeessä kävi silloin tällöin joku aitauksen luona. Ei se kyllä sinänsä haitannut, kun sai sitten taas jutella toisen harrastajan kanssa rauhassa. Hyödynsinkin heti näiden kokeneempien fretti-ihmisten asiantuntemusta ja nokkelana tyttönä utelin Milon lonkkaviasta ja hampaista :D Tarkastus läpäisty, hyvät hampaat kuulemma oli :D Sain vinkkejä Susannan mieheltä, kuinka kokeilla Milon lonkkia ja tunnustella mahdollista lihaskireyttä.

Mitään ei pitänyt ostaa, mutta sorruin esittelypäivän lopuksi ostamaan lihaherkkuja. Ne oli tarjouksessa ja huomasin onnekseni, että valikoimissa oli kania ja ankkaa, jota on hankala yleensä löytää. Mukaan lähti 3 pussia kuivalihoja. Liikkeen pitäjä esitteli myös meille "pussia", jossa on vetoketju. Sen on tarkoitus täyttää esim vanhoilla vilteillä, pyyhkeillä, tai millä vaan ja siitä muodostuu iso peti. Innostuin tästä ideasta valtavasti, saisin sinne piiloon vetoketjun sisään suljettua kaikki kulahtaneet vanhat viltit ja vaatteet, ja "kaupanpäälle" freteille muhkean pedin. Hintakin oli vain 10e, joka oli mielestäni edullinen, kun pussi tuntui laadukkaaltakin. Sekin lähti siis mukaan.
Pussia voi hyödyntää myös kesähelteillä frettien viilennykseen, kun laittaa pussin sisään esim. kylmäkalleja. Helppohan tuollainen pussi olisi itsekin ommella, mutta tuntuu ettei ikinä ole aikaa tai jaksamista sellaiseen.

Lauantai oli helteinen päivä, joka osaltaan varmasti verotti kävijöitä. Ihmiset haluaa nauttia auringosta nyt, kun sitä vielä on tarjolla. Suhtaudun melko epäilevästi siihen, että kesästä tulisi hyvä, onhan se suomen kolkko kesä nähty niin monesti. Olisihan se tietysti ihanaa, jos tulisikin hellekesä vastoin kaikkia odotuksia <3

Iinu on kasvattajan luona ja maha senkuin kasvaa <3 Lisa on jo varma, että pentuja siellä on ja mahdollisesti paljonkin! :) Millään ei malttaisi odottaa, pentujen odotetaan syntyvän 9.6, siis kaksi viikkoa enää. Iinu näytti kuvissa ihan reppanalta, kun naamasta on lähtenyt karvaa. Rankkaa tuo tiineys.

Loppuun vielä yksi iloinen uutinen. Saimme mieheni kanssa ihanan, kaksikerroksisen rivitalokodin ! (Vuokra-asunto siis) Asunto on kolmio, eli vihdoinkin meidän fretit saa kunnollisen frettihuoneen toisesta makuuhuoneesta ! En voisi olla onnellisempi. Siellä on enemmän tilaa juosta ja touhuta, ja siivoaminenkin on helpompaa kuin tuon nykyisen pienen, vaatehuoneesta tehdyn frettihuoneen. Kyllähän Milo turhautuu etenkin nyt yksinään tuossa pienessä frettihuoneessa. Meillä on ollut aika kiireistä elämää viimeaikoina, eikä Milo ole päässyt vapaaksi yleensä kuin vasta illalla. Uuden asunnon tulevassa frettihuoneessa on myös valmiina iso kaappi, johon saan varastoitua kaiken frettitavaran, eikä niitä tarvitse säilyttää enää ympäri asuntoa.
Muutto on 15.6, en malta odottaa! :)

Kuvat tulee hölmösti kaikki tähän loppuun, kun kirjoitan tätä kännykällä, enkä saa näitä siirreltyä tekstin väliin.

Rakkaudet <3 Milo ja tytöt

Kasassa on parasta. Etenkin
Tyttöjen kanssa.

Ei jaksa enää

Pussi tyhjänäPussi täytettynä valmiina petinä :) Sisällä kaikkea alkaen vanhoista pyyhkeistä päättyen omiin vanhoihin vaatteisiini. Tää oli pienin koko mitä oli saatavilla, tuokin on aika iso, mutta kyllä se uuteen frettihuoneeseen mahtuu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti