keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Testissä jauhettu kani ja fasaani

Tilasin Vauhtiraksu:sta viime kerralla kokeeksi pötköt jauhettua kania ja fasaania. Olin näistä
erittäin innoissani, näitä kun ei aiemmin ole ollut valikoimissa, ja kaipasin frettieni ruokavalioon
vaihtelua ja jotakin uutta. Kania frettini ovat saaneet ennenkin, kuivattuina kanikuutioina, nekin Vauhtiraksusta. Meidän fretit ei vaan tunnu välittävän mistään kuivatusta joten kanikuutiot lähinnä jemmattiin. Löysin myös taannoin mustista ja mirristä herkuksi tarkoitettua kuivattua jäniksenmaksaa, jota ostin kokeeksi. Tämä ei uponnut ollenkaan.

Kokeilin ensin antaa kania ja fasaania pelkästään, ja sain vastaukseksi kaksi tyhmänä tuijottavaa silmäparia "Siis mitä sä yrität meille syöttää?" En kyllä ihmettele, että Iinu ja Milo vieroksuivat tätä uutta ruokaa, koska se haisee ja näyttää melko erilaiselle esim. kanamössöön verrattuna.
Aloin sitten antaa näitä ruokia pienen määrän kerrallaan kanapulliin sekoitettuna, aluksi sekään ei uponnut vaan koko mössö jäi kuivettumaan kippoon. Seuraavaksi kokeilin vanhaa "nirson fretin kikkaa" ja syötin mössöä pienestä lusikasta vähän kerrallaan antaen.
Ei nuo tunnu mitään herkkua olevan, mutta olen iloinen, että niitä saa menemään edes pienen määrän kerrallaan tuttuun ja turvalliseen ruokaan sekoitettuna. Nuo kaksi pötköä kestävät meillä paljon odotettua kauemmin :) En tiedä, tilaanko näitä enää jatkossa, mutta tulipahan kokeiltua.

Hintaahan näillä pötköillä on, mutta toisaalta, ainakin meillä nämä myös kestää kauan.
Hinnat Vauhtiraksussa:

Kani jauhettu 0,25 kg
6,50 €

Kani jauhettu 0,8 kg
10,25 €

Fasaani jauhettu 0,8 kg
8,40 €
Kani

Fasaani

(Kuvat törkeästi lainattu Vauhtiraksun sivustolta, kun en huomannut ottaa kuvia
ennen lihapötköjen pilkkomista ja pussittamista)

5 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä niin tuttua, että itse innostuu aina kun löytää näädille jotain uutta syötävää, ja näädät sit protestoi kun kuppiin tulee jotain vierasta mössöä :D Ja silti sitä on niin hullu, että suunnittelee tilaavansa näädille ison laatikon ankkaa ja viiriäistä, kun löysin niitä yhdestä paikkaa, mutta sielä minimitilaus on laatikko per laatu, ja laatikossa on se 8-10 kiloa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ankkaa ja viiriäistä, tännekin kiitos ! :D Tommosia määriä tosin ei meille mahdu millään ja meillä vaan kaks näätää :) Ankkaa oon saanu ainoostaan ankkasuikaleina herkkujen muodossa, mutta viiriäistä en missään muodossa :/

   Poista
  2. Meillä tuonne näätien pakkaseen mahtuu onneksi noin viisikymmentä kiloa ruokaa kerralla, ja seitsemän näädän kanssa sellainen määrä myös menee kohtuullisessa ajassa. Vaikka kyllä itseäkin vähän jännittää, että mitä jos tilaa ison laatikon ja se ei sitten kelpaakaan, mutta toisaalta olen kyllä varsin luottavainen sen suhteen, että kyllä ne pötköt saa sitten diilattua eteenpäin muille joita eri lihojen kokeileminen kiinnostaa :)

   Poista
 2. Meilläkin ajottain syötetään erilaisia emännän päähän pistoja.. On kokeiltu mm. jopa hirveä ja poroa. Ja todennäköisempää on menekki, jos sekoittaa tuttuun kanan/kalkkunan jauhelihan sekaan, kuten teilläkin. Ja kylläpä sitä loppujen lopuksi on syötetty lusikalla kun ei ole niin maittanut.
  Halua olisi myös kokeilla uusia ja juurikin tuo fasaani ja kani voisi olla kokeilun arvoisia! Uskon, että jos niitä tasaiseen tahtiin tarjoaa, nii niihin jokseenkin tottuvat. Meillä ainakin jos jää pitempi tauko uusien ruokien kanssa, niin niitä seisotetaan herkemmin kupissa!
  Joten josko meidänkin tilaukseen otettaisiin kokeiluun noita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilaa ihmeessä! Kyllä nuo alkaa pikkuhiljaa upota toisen ruoan seassa, kun sitkeästi vaan tarjoaa ;)

   Poista