tiistai 9. tammikuuta 2018

Naaras- ja urosfretin kiimat

Hieman tilannepäivitystä meiltä :)

Elikkä viimeaikoina on ollut se tilanne, jota jännitin, kun päätettiin hankkia Iinun
kaveriksi urosfretti. Kiimat.

Iinun implantti siis poistettiin 2.10.2017, syystä että Iinu on varaäitinä, mikäli kasvattajan
toisella naaraalla ei onnistu pentue. Tuolloin Milolla ei ollut vielä oikeastaan mitään kiiman
merkkejä. Huomasin Iinun kiiman pikkuhiljaa alkaneen 30.11.2017 eli vajaa pari kuukautta lantin poiston jälkeen. Tuohon aikaan alkoi Milokin tuoksua voimakkaammalle ja pikkuhiljaa alkoi olemaan kokoajan Iinun kimpussa enemmän ja enemmän. (Riuhtoi niskasta pitkin lattiaa, raahasi "pesään" ja yritti hommailla. No, siitä sitten eristettiinkin Iinu ja Milo. Iinu oli yöt playpenissa ja Milo frettihuoneessa, jaloittelut erikseen. Välillä päästettiin haistelemaan toisiaan, mutta eihän sitä kauan voinut pitää :)

Tuo Iinun kiiman alkaminen oli hieman liian aikaisin, vielä ei ollut otollinen hetki, koska ensisijaisen äitinaaraan kiimasta ei vielä kuulunut. Iinun kiima piti siis keskeyttää hormonipiikillä. (Receptal vet)
Se meni kätevästi samalla, kun Milo sai lanttinsa Lisan joukkorokotuksessa Linnunmäessä 16.12.2017. Sitten odoteltiin, ja tuntui että piikki ei ala vaikuttaa. Harkittiin jo uutta pistosta, kunnes viimein Iinun kiima alkoi hiipua, lähes 2vko piikin laiton jälkeen. Nyt tuolla taitaa olla valeraskaus tuloillaan (kuulemma seuraa hormonipiikistä, kuten viime vuonna implantin laitostakin).

Tällä hetkellä Iinu ja Milo on tyytyväisesti taas yhdessä, nukkuvatkin usein vierekkäin.
Täytyy sanoa, että se playpen hässäkkä on kyllä ärsyttävää, kun siivoaa kakkoja kahdesta paikkaa.. (plus hutikakat) ja kumpikin kiimainen yksilö rämpyttää öisin frettihuoneen porttia, sekä playpenia. :D Viime vuonna Iinu oli valeraskauden aikaan yksi PIRU, puri kuin mikä, jos yritti tulla lähellekään hänen pesäänsä ja "pentujaan" (eli leluja). Ainakaan vielä ei näy onneksi samoja merkkejä kuin viimevuonna, tosin onhan toi neiti muutenkin nykyään semmonen kiltti prinsessa (ainakin omalle väelle.....)  <3

Jännityksellä seuraan, kuinka kauan Iinun kiima pysyy poissa, ja mitä sitten tapahtuu (:Olin viikonloppuna yhden yön pois kotoa. Oli ihana tulla takasin, kun nää tyypit on aina frettihuoneen portilla odottamassa <3 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti