maanantai 30. lokakuuta 2017

Finnish Ferret Festival 2017 ja frettipäivä

Pari viikkoa takaperin oli Lempäälässä Finnish Ferret Festival 2017 - frettinäyttely.
Näyttelypaikkana toimi Manttaalitalo, joka sopi mielestäni tähän tarkoitukseen hyvin.
Aitaukset pyydettiin laittamaan neliön muotoon, joka toi paljon lisätilaa, eikä tullut ahdasta vaikka aitauksille varattu sali oli melko pieni. Meillä oli Irenen kanssa yhteinen pressu aitauksien alla. Aion hyödyntää tuota ideaa jatkossakin, mikäli aitaus tulee laittaa neliöksi. Pressu oli maksanut 2 euroa ja oli tarpeeksi iso kahdelle aitaukselle. Se on niin halpa, että sen voi heittää vaikka menemään näyttelyn jälkeen jos on likaantunut.

Neliöaitaukset säästää tilaa


Täytyy heti sanoa tarjoiluista plussana ilmainen kahvi (ja tee) koko näyttelypäivän ! Oli positiivinen yllätys ja sitä taisikin mennä semmonen 4 kupillista. Frettinäyttelyt kun on perinteisesti muutenkin tosi pitkiä päiviä, ja jotenkin sitä vaan ei ikinä saa nukuttua kunnon yöunia ennen näyttelyä.
Muuta syömistä ei näyttelypaikalta ostettu, vaan käytiin viereisellä huoltoasemalla ja S-marketissa. Arpajaispalkinnot näytti olevan hyviä, tosin itse kävin ostamassa arpoja vasta kun tultiin syömästä. Silloin oli jäljellä enää pienempiä palkintoja. Näyttely alkoi klo 09 ja päättyi muistaakseni klo 21 maissa, hieman yliajalla. Vaikka päivä oli todella pitkä, se meni yllättävän nopeasti.
Oli mielenkiintoista vertailla Miloa sisaruksiensa kanssa, jotka olivat näyttelyssä paikalla.
Saatiinkin pieni "sukukokous" aikaan :)

Omieni tulokset olivat tällä kertaa Iinu 86,5 p ja Milo 84,5 p, ei sijoituksia. Olin tyytyväinen ettei tällä kertaa kummallekkaan tullut käytöksestä miinuksia tai huomautusta, kuten viimeeksi. Iinu sai luonne/käsiteltävyys kohtaan "Hieno!" ja loppuun "Söpö tyttö!"  :)


Meiän fretit lähinnä nukkui näyttelypäivänä sen ajan, mitä ei ollut kenenkään sylissä.
Välissä haukkas vähän raksuja. Oon todennu näyttelypäivänä raksut ja kuivalihat hyväks, kun en viitti
pakasteita raahata mukana.

Meillä oli hyvä paikka salin kulmassa, tuomarien pöytien vieressä.
Tästä oli helppo seurailla tuomarointia.

Toissapäivänä oltiin pitämässä mieheni, Irenen ja hänen miehensä kanssa frettipäivää Hämeenlinnan Mustissa ja Mirrissä. Sieltä en tajunnut napata yhtäkään kuvaa :(  Päivä ei ollut erityisen vilkas asiakkaitten suhteen, kyseinen liike sijaitsee keskustan ulkopuolella paikassa, jossa ei ole juurikaan "läpikulkuliikennettä." Kuitenkin lähes kaikki, jotka kaupassa ostoksilla kävivät, tulivat frettejä ihmettelemään. Muutama ihminen oli enemmänkin kiinnostunut ja jutteli pitkän aikaa, sekä otti esitteen matkaan. Kolme tuntia meni tosi nopeasti ja mielellään olisi enemmänkin freteistä kertonut. Toisaalta hyvä, ettei mitään isompaa ruuhkaa tullut, niin ehti jutella kaikille tasapuolisesti.
Kiitokseksi saatiin tosi runsaat kylmälaukulliset pakasteita !


Ensilumetkin saatiin pariksi päiväksi maahan. Nyt ne on täällä jo lähes sulanut pois.
Lunta satoikin sitten ihan kunnolla, joten viritin playpenin heti töistä päästessäni takapihalle ja päästin fretit touhuamaan. Olin vähän yllättynyt, ettei Milo saanut ensimmäisestä elämänsä lumesta samanlaisia lumihepuleita kun Iinu viime vuonna. Iinukin otti otti lumen vastaan kuin vanhan tuttavan.Tassut jäätyy !

Milo intoutui kaivelemaan tunneleita


Nyt on jo tarpeeks kylmä !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti