keskiviikko 13. syyskuuta 2017

Fretin kujeita, osa 2

Kirjoitin aiemmin siitä, mitä päänvaivaa fretti kotona aiheuttaa. Tämä kirjoitus on
jatkoa ensimmäiselle, joka löytyy tästä:  Fretin kujeita, osa 1

Oon ollut kasvien kanssa vähän turhan optimistinen. Iinun kanssa riitti, että ne oli lipaston päällä tai hyllyillä. Sitten tuli Milo-kakara, jolle mikään ei ole este :D Esim. ruokapöydän tuoleja on turha pitää enää pöydän vieressä, niitä pitkin Milo hyppii ylemmäs mennen tullen. Yleensä tuolit seisookin jossain keskellä lattiaa, mistä ei pääse hyppäämään mihinkään. (Milo muuten loikkaa playpenistä nykyään yli ihan helposti) Alla olevassa kuvassa tapahtui niin, että kävin kylppärissä (max 4min) ja olin unohtanut yhden tuolin ruokapöydän eteen. No siitähän tuo oli pompannut lipaston päälle, ja muutaman minuutin päästä takasintullessa näky oli tämä.
Sai taas hetken keräillä itteänsä. Parastahan on se, että kun meet nostamaan näätää pois tosta, niin sehän vaan innostuu ja juoksee putputtaen karkuun, levittäen mullat pitkin asuntoa.Mutta eihän sitä voi vaan pentuja syyttää. Osaa ne "isotkin tytöt". Iinu ei niin helposti osaa kiivetä pöydälle, mutta kappas kerran se pääsi ja muutaman minuutin aikana oli orkideani entinen. Multaahan oli läppärin näppäimien välissä ja ties missä. No, onneks en oo mikään viherpeukalo muutenkaan, että jos ei fretit kasveja tuhoisi, kuolis ne johonkin muuhun.Viimeisin tapahtui viikko sitten. Olin saanut ison ruusukimpun vuosipäivän kunniaksi mieheltä, joka oli sitten maljakossa keittiönpöydällä. Tuoleja ei lähimainkaan. Yhtäkkiä kuului hirvee kolaus ja veden lorina. Juoksin keittiöön ja litran vesimaljakko oli nurin pöydällä, vettä oli lattialla, pöytäliinalla ja läppärin päällä. Milo innoissaan loiskutteli vedellä. Jee, kiva leikki ! Oli jotenkin taas päässyt pöydälle. Tuossa oli jo niin kiire kuivata läppäriä ja lattiaa, etten ehtinyt kuvaa napata ;D

Näitä tilanteitahan on varmaan joka toinen päivä, mutta nyt tuli mieleen vaan nämä kasvi-asiat. Jos siis hankit frettiä, pidä kaikki kasvit katonrajassa (sekään ei välttämättä riitä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti