tiistai 11. huhtikuuta 2017

Vauhtiraksu tilaus

Nyt oli taas aika pistää tilaus Vauhtiraksulle, kun pakastin alkaa olla melko tyhjä.
Annan sen tarkoituksella mennä melkein tyhjäksi, ja tilaan sitten kerralla enemmän.
Viime tilauksesta taitaakin olla useampi kuukausi(?)

Tällä kertaa tilaukseen lähti lähinnä kokonaisia eläimiä. Samoilla tuotteilla mennään kun ennenkin, koska valikoimiin ei ollut tullut mitään uutta. Tilaan nyt ensi kertaa kokeeksi kokonaisen marsun. Jännityksellä odotan, miten ihmeessä saan sen pilkottua muutamaan osaan. Eikai MARSUA voi fretille kokonaan kerralla antaa? :D Sehän pilaantuu ennenkun on syöty. Uusi tuttavuus oli myös nämä kuivatut pupunkorvat. Iinu on kyllä aika huonosti syönyt kuivattuja herkkuja. Sellaiset kuivatut mutta kuitenkin "mehevät" herkut menee parhaiten. Missä on kosteutta vielä jonkun verran. Mutta kokeillaan nyt näitäkin. Innostun aina tilaamaan, jos on missä vain muodossa sellaisen eläimen lihaa, jota ei yleensä mistään saa.

Hamsteria, marsua, tipua, hiiriä, natalhiirtä, rottia, pupunkorvia ja kananrasvaa

Tilauslistalla olisi ollut vielä mm. kanankauloja ja sydämiä, mutta huomasin niiden olevan Vauhtiraksussa kalliimpia kuin esim Kodin Terrassa, josta viimeeksi ostin :D Haen ne siis sieltä.

Näin lomalla on hyvä helpottaa kohta taas koittavaa kiireistä elämää, ja tehdä pieniä toimenpiteitä :)
Iinulla oli tänään ruoan kanssa kananmunankeltuaista ja kuoria. Iinu ei keltuaisen seasta kuoria syö, vaikka ne kuinka pieniä palasia olisi, joten ne on jauhettava. Inhoan tuota operaatiota ja sen takia on pari kertaa jäänyt kiireessä kuoret antamatta. Nyt ajattelin pitemmälle ja jauhoin 3 vai 4 kananmunankuorta ihan jauheeksi, jota saan sekoitettua "mössöruokien" sekaan eikä Iinu sitä sieltä huomaa :) Nyt on minigrip pussissa 3 annosta eli kolmeksi viikoksi eteenpäin valmiina jauhetta.

En oo toistaseksi keksinyt parempaa tapaa jauhamiseen,
kun ison veitsen tylpällä päällä murskaaminen

Vihdoin valmista

Ja pussiin :)


Hetkinen, nyt vasta mieleeni tuli, että säilyykö kananmunankuoret tuollaisessa pussissa 3 viikkoa? :o
Luulisi ettei ne mitenkään siitä muutu?

4 kommenttia:

 1. Isomman frettilauman omistajat antaa kyllä marsujakin kokonaisena, mutta yhdelle näätäselle kannattaa pilkkoa vähän pienemmäksi, ettei pääse pilaantumaan.

  Meillä on frettien lisäravinteille oma mortteli, jossa jauhan kananmunankuoret ja erinäiset tabletit jauheeksi. Olen kokenut sen aika näppäräksi. Ja mitä sälymiseen tulee, niin mulla on ainakin säilynyt lasipurkissa kuorijauhe kuukausiakin aivan hyvänä. Se on kuitenkin kuivaa ja säilytän sitä ilmatiivisti :)

  VastaaPoista
 2. Voi kun kiva kun löytyi taas uusi frettiblogi :) Teidän Iinua muuten taidettiin tarjota minulle viime syksynä, kun kyselin kasvattajien pentutilanteita, mutta olin jo ehtinyt varata kaksi vähän vanhempaa frettiä toisen kasvattajan kautta. Mikä lienee ihan hyvä, sillä en varmaan tajunnut miten vaativa fretinpentu voi olla aikuiseen verrattuna, vaikka kyllä omallakin duolla meni jonkin aikaa asettua uuteen kotiin.

  VastaaPoista
 3. Meilläkin on mortteli käytössä. Ja kuten Pinja sanoi, niin helposti menee kuukausia hyvänä. Me yleensä kerätään kuoria kasaksi viikon ajalta ja sitten murskataan kerralla enemmän. Sitten vain rasiaan/ pussiin talteen. Se jauhaminen kun on kohtuullisen rasittavaa niin ei kyllä joka viikko jaksais :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo alan itekin jauhamaan enemmän kerralla, kun se kerran säilyy hyvänä :) Pitää varmaan jostain hankkia mortteli, tolla veitsen päällä on pikkasen rasittavaa ja työlästä :D

   Poista