tiistai 25. huhtikuuta 2017

Eläinystäväni - messut

Viikonloppuna oli messukeskuksessa Eläinystäväni - messut, jossa myös
Suomen Frettiliitto edusti. Itselläni oli lauantai töitä, joten pääsin Iinun kanssa mukaan
sunnuntaipäiväksi. Oltiin paikalla koko päivä klo 9-17. Tää oli ensimmäinen tapahtuma, jossa
ite olin mukana esittelemässä frettejä. Ihmisiä kävi pisteellä tosi paljon ja välillä oli porukkaa jonoksi asti odottamassa että saisi näädän syliin. Iinu suoriutui päivästä todella hienosti. Ihan loppupäivästä alko olemaan vasta kärttynen kun alko väsymys painaa liikaa. Sitten pääsi kantokoppaan lepäilemään. Iinu kuitenkin oli todella monen sylissä ja välillä oli ympärillä 6 lasta samaan aikaan silittämässä. Olin yllättynyt, että tällä neidillä onkin suhteellisen kestävät hermot. Muiden näätien kanssa Iinu tuli toimeen vaihtelevasti. Pääosin kuitenkin hyvin. Muutettiin aitauksien kokoonpanoja aina sen mukaan kuka tuli parhaiten toimeen kenenkin kanssa. Kiimaiset pojat vähän retuutti, Iinu jäi aikalailla kakkoseksi. Yhden albiinopojan kanssa Iinu tuli aika hyvin toimeen, käpertyi jopa viltin alle pojan kanssa nukkumaan samaan kasaan <3Frettejä oli kolmessa eri aitauksessaKaveri nappasi pari kuvaa, kuvia oli hankala ottaa kun lähes kokoajan oli hirveä tungos aitauksien ympärillä. Kunnollisia kuvia ei siis ole :D


Kasassa on hyvä nukkua. Tässä näkyy siis vaan Iinun pää, tuo vartalo on albiino pojan :D

Väsytin tarkoituksella Iinua messujen ajan, jotta se nukkuisi sitten hotellihuoneessa kiltisti illan ja yön. Yövyimme lemmikkihuoneessa, ja Iinu nukkuikin suurimman osan ajasta kopassaan. Kotiintullessamme myös maanantai meni pitkälti nukkuessa.
Messuilla en ehtinyt oikeastaan tekemään kun nopean kierroksen, ostin Iinulle kanafileitä. Yllätyin hintatasosta, olin kuvitellut messuilla olevan hyviä tarjouksia jne, mutta hinnat olivatkin tosi paljon korkeammat kuin esim mustissa ja mirrissä ja muissa eläinkaupoissa. Syömässä kävin myös matkaseurani kanssa kahviossa, hinnat sielläkin korkeat.

Messut oli kaikenkaikkiaan kiva kokemus, mielellään vastaili ihmisten kysymyksiin. Täytyy myöntää, että loppupäivästä alkoi jo jossain vaiheessa vähäsen puuduttamaan, itselläkin kun oli takana yöunia maksimissaan tunti. Töissä meni myöhään yöhön ja herätys oli puoli 5 aamulla.
Aika pitkälti kysymykset oli kaikilla samoja. Yleisimmät taisi olla: Mikä tuo on? Kuinka vanhaksi se elää? Onko se kotieläin? Pureeko se? Mitä se syö? Miten tulee toimeen muiden kotieläinten kanssa? Lasten kanssa? Muutamat ihmiset olivat miettineet fretin hankkimista ja kyselivät myös kasvattajista, pennun luovutusiästä, rokotuksista jne.

En ole itse aiemmin ollut esittelemässä, niin vaikeaa sanoa erityisemmin "plussia ja miinuksia", mutta ainakin fretistä kertovia lehtisiä olisi saanut olla jaettavaksi, niitä ei ollut kuin 1 kpl. Esittelijöitä oli aamusta niukasti, mutta päivän mittaan tuli lisää. Omasta mielestäni olisi huippua, jos tällaisissa olisi ainakin yksi kasvattaja paikalla lähes koko päivän. Peter edustikin paikalla klo 14 > minkä ehti. Muutamalle innokkaalle näytin eri kasvattajien nettisivut, jotta voivat olla yhteydessä.

Messujen jälkeen lähdettiin katsomaan Peterin luokse Loan ja Rosmon pentuetta, josta meille on tulossa pentu Iinun kaveriksi. Pentukuumetta ei tosiaankaan helpota näiden ihanien pikkuisten näkeminen.. Loa oli hyvin energinen ja näppärä Äiti :) Jos pennut yhtään äitiinsä tulevat, niin vauhtia taitaa olla luvassa :D Jos kaikki menee hyvin niin yksi pojista tulee meille :)

Nappasin pennuista pari kuvaa, tässä muutama :)


Pojat <3
Tässä näkyy taustalla muutkin pennut laatikossa

Junamatkalla takaisin kotiin otin Iinun boksista syliin nukkumaan. Hienosti menikin koko matka nukkuessa.

junassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti