maanantai 6. maaliskuuta 2017

"Hoitolapsi" saapui

Noniin, nyt päästään kokeilemaan viikon ajan, miltä tuntuu kun taloudessa on kaksi näätää :)
Meille tuli viikoksi hoitoon 10 kk ikäinen Aatu fretti omistajan loman ajaksi.

Aatu saapui tänään päivällä hieman ennen kuin lähdin itse töihin, joten pääsin vasta nyt illalla töiden jälkeen enemmän tutustumaan. On niin hassua, kun on tottunut käsittelemään alle kilon painoista pikkuneitiä, niin kaikki urokset tuntuu ihan valtavilta :D Ensivaikutelmalta Aatu on äärimmäisen kiltti ja rauhallinen. Ei mitään merkkiä, että edes yrittäisi näykkäistä. Syliin kiipeää kun istun lattialle. Meillä on nyt varmuuden vuoksi koti jaettu kahteen osaan. Aatu majailee keittiön ja eteisen puolella ja Iinu oman huoneensa ja olohuoneen puolella. Tänään on useampi tutustumisharjoitus kyllä tehty, mutta nyt ovat erillään yön, että kumpikin saa välillä levätä :)

Tutustuminen meni ihan ok, painimistahan se oli, mutta kumpikaan ei "kiljahtanut" tai päästänyt niin kovaa ääntä, että olisi pitänyt huolestua. Ääntä kyllä pitivät kumpikin, mutta se oli sellaista putputuksen tapaista. Loppuvaiheessa Aatu nappasi Iinua niskasta kiinni niin, etten meinannut saada irroitettua hampaita, mutta lopulta se irtosi eikä pahempia haavoja näkynyt. Näiden kahden tutustuminen on mennyt paljon paremmin, kuin viime kerralla, kun meille piti tulla 2 frettiä hoitoon. Silloin Iinu oli aika aggressiivinen ja toinen fretti kiljui pissasi ja juoksi karkuun. Nyt ei ollut sellaisia "kauhun" merkkejä kummallakaan. Toivon että muutaman päivän päästä noista olisi jo seuraa toisilleen. Tässä tulee hyvää harjoitusta totuttamisesta, kun se on kuitenkin sitten edessä kun Iinu saa kaverin. Haastavintahan tässä on erottaa, että koska on "tosi kyseessä." Sain westissä ja valentinesissa hyviä vinkkejä kasvattajilta ja niiden mukaan koitan tehdä.

Onkos teillä kokemuksia totuttamisesta? :)

2 kommenttia:

  1. Hyvin se sitten lopulta varmasti menee! Etenkin kun kyseessä on pentu eikä kaksi "aikuista". Se on aina vähän eri juttu :) Pitää vaan muistaa myös ettei mene liian herkästikään väliin vaan sitten kun tulee oma kaveri niin Iinunkin pitää saada näyttää kuka oli ensin. Pennuilla voi joskus olla vähän iso ego XD tietenkääm ei verille asti päästä mutta meillä on aina alussa pieniä nirhaumia kun vanhemmat opettaa penskaa. Ja on niitä nykyäänkin kun tytöt leikkii aika rajusti :D

    VastaaPoista
  2. Juu, sitten kun tulee pentu nii on annettava kyllä käydä valtataistelut :) nyt on jotenkin varovaisempi kun toisen fretti kyseessä nii en haluu että käy mitään, mut oon kyllä aika kauan antanu painia ennenkun erotan ne. Nyt käy kokoajan niin, että hoidokki nappaa Iinua niskasta kiinni ja pyörittelee ympäri, mitä lie tuo meinaa. Iinu vikisee kun ei pääse pois, kun on ainakin puolet pienempi. Tää toinen ei päästä irti ollenkaan niin laitan sormen ikeniin ja erotan ne :D taitaa olla kiima-aika pojalla kun haju on tosi voimakas, en oo kyllä uroksen kiimaan perehtyny ollenkaan :o mutta onneks fretillä on paksu nahka ja hyvin näyttää kestävän Iinulla, vähän punertaa vaan :)

    VastaaPoista