sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Valentine Ferret Show 2017

Eilen oli Iinun ja meidän toinen frettinäyttely, Valentine Ferret Show Viialassa.
Tällä kertaa ajomatkaa oli vain reilu puoli tuntia (viime näyttelyssä reilu 2 tuntia).
Untakin siis tuli varmaankin noin 5 tuntia, ja aamulla olo oli yllättävän pirteä.

Tulin perjantaina illalla töistä kotiin ja oli vuorossa Iinun pesu. Tuntui, että se rimpuili vielä viime kertaakin enemmän. Ei ollut herkkutahnastakaan apua. Saatiin kuitenkin pikainen pesu tehtyä ja turkista tuli ihanan pehmoinen.

Iinu näytti märkänä pesun jälkeen niin säälittävältä, oikein pahaa teki. No pienen pyyhkeellä pyörittelyn jälkeen oli taas entisensä :)

pesulla

Näyttelypaikan pihaan ajaessamme yllätyin jo ulkona siitä, kuinka pieni paikka se oli. Viime näyttely (WCWFS, linkki) oli isossa hallissa, ja tämä paikka näytti oikeastaan isolta omakotitalolta. Saavuimme paikalle 10 min sisäänkirjautumisen avautumisen jälkeen, onneksi olimme niinkin ajoissa. Sali oli jo täynnä aitauksia, ja meille oli jäänyt juuri sopiva "kolo". Ihmettelin, miten myöhemmin tulleet mahtuivat sekaan, mutta jotenkin sieltä saatiin vielä tiivistettyä. Tunnelma tosiaankin oli melko tiivis, mutta tarkemmin ajateltuna parempi näin. Viime näyttelyssä pystytettiin aitaus nurkkaan, "ulompaan", ovea lähempänä olevaan halliin. Nyt kun oli näin tiivistä, oli helpompi jutella muiden kanssa ja seurailla mitä kukakin touhuaa. Näkymä tuomarien pöydille oli myös suora, ja oli helppo seurata, missä vaiheessa arvosteluja ollaan menossa.

Meidän paikalta oli hyvä näkymä tuomarien pöydälle

Tämä seuraava kuva kertoo hyvin, kuinka tiiviisti aitaukset tuli laittaa, jotta kaikki mahtuivat. Aitauksien väleihin jäi pienenpienet aukot, josta pääsi kulkemaan.


Tässä näyttelyssä ei ollut kaunein häkki/aitaus-, eikä paras asu- kisoja. Tykkään itse kaikenlaisista "teemoista" ja pikkunäpertelystä, joten sisustin oman aitauksemme näyttelyn mukaan ystävänpäivä-teemaan sopivaksi. Tuntui vähän hassulta tuolla kiinnitellä "koristeita" aitaukseen, kun oli niin tiivistä, ettei niitä kunnolla edes erottanut aitausmeren keskeltä.


Etsi kuvasta piiloutunut näätä ! :D


Aitauksessa roikkui mm. askarreltuja sydämiä, joissa oli ystävä-aiheisia "mietteitä", ja peitot jne olivat vaaleanpunaisia/punaisia. Hyödynnän nuo askartelemani sydämet ystävänpäiväkorteiksi tiistaina :) Viime näyttelyssä arpajaisista voittamalleni, aitaukseen kiinni laitettavalle "kupille" tuli heti käyttöä. Se toimi käsidesin pidikkeenä. :) Ei tarvinnut sitten kokoajan etsiä sitä kasseista.

Tässä näyttelyssä ei ollut sellaista pientä "puuhaa" kuten viime viikonloppuna. Ei ollut palapelikisaa eikä sanajahtia. Nyt oli selfie-kisa (eniten tykkäyksiä saanut voitti) ja bingo. Oli myös "arvaa karkkien määrä oikein" kisa. Eli siis tällaista vähemmän toiminnallista tekemistä tällä kertaa.
Olin tuomareihin todella tyytyväinen. Tuntui, että arvostelut etenee todella mallikkaasti jopa aikataulusta edellä. Tuomarien ruokatauko ei kestänyt tuntia, ja re-callitkin menivät nopeasti ohi. Viime viikonlopun 2,5 tunnin ylimääräisen odottelun jälkeen olin tästä kovin helpottunut. Näyttelyssä on kyllä mukavaa, mutta päivä on muutenkin pitkä, joten toivoisi, että se loppuisi aikataulussaan.
Päästiin muistaakseni lähtemään jo ennen kuutta. Eli näyttely loppui etuajassa !

Osallistuttiin mieheni kanssa bingoon. Se osottautuikin kannattavaksi, kun voitettiin peräti kaksi kertaa. Ensin mieheni voitti pienemmän palkinnon, ja lopuksi vielä pääpalkinnon ! Olin iloisesti yllättynyt palkintojen tasosta. Pääpalkinnoksi oli ihanan pehmeä ja muhkea fretin peti. (ja iso karkkilaatikko) Peti tuntui laadukkaalta. Harmi vain, että Iinu nukkuu mieluiten kopeissa, eli umpinaisissa pesissä. No ehkä toinen fretti (mikäli meille pentu siunaantuu) tykkää pedistä.
Pienempi palkinto oli 5euron lahjakortti Vauhtiraksuun (käyttöä on!) ja pieniä leluja.

Bingopalkintoja

Bingopalkintoja

Päivän aikana Iinu tapasi muun muassa isänsä Achakin. "Assi" oli oikein mukava pötkylä ja kiimasta huolimatta viihtyi hyvin sylissä :) Iinu ei ollut samaa mieltä, vaan yritti ehkä lähinnä nirhata isänsä :D (linkki pentueen sivulle)
Iinu osoitti mieltä myös Asser Hunter'sin Iinekselle. Iinu ei ollut tällä kertaa kovinkaan vastaanottavainen vieraiden frettien suhteen. Siskonsakin kanssa Iinu oli näyttelyn lopussa hetken playpenissa. Viime näyttelyssä siskonsa Naga oli pomo, ja Iinu taisi koittaa nyt muuttaa tuon asian. No pahempia "osumia" ei kellekään tullut ja on kuitenkin hyvä, että Iinu näkee nyt mahdollisimman paljon muita frettejä, josko kaveriin tutustuttaminen olisi sitten keväällä helpompaa.
En saanut Iinusta ja siskosta kunnollisia kuvia, kun nopeasti vain nappasin pari. Tässä ehkä parhaimmat.. :D

Naga on suloinen pastellityttö.
Taustalla uusi voitettu peti


Iinun käytös erosi hieman viime näyttelystä. Viime näyttelyssä Iinu oli kiltti ja rauhallinen löllykkä. Nyt oli hieman näykkimistä ja pieniä vihanpuuskia toisia frettejä kohtaan :D Tuntuu että tällä neidillä menee tunteet ihan vuoristorataa muutenkin. (nainen kun on..) Välillä on kotona tosi kiltisti, välillä taas on piru irti. Viimeinen viikko on tässä taisteltukin taas purukoulutuksen kanssa, kun tuntuu että hammasta tulee joka päivä. No, ehkä se siitä taas rauhoittuu..

Iinu ei näyttelyssä sijoittunut, re-calleihin kyllä meni. Saatiin kuitenkin kotiinviemisiksi nätti ruusuke Iinun seinälle, kun Iinu sai "Ihanin Albiino" palkinnon, joka oli käsittääkseni näyttelynjärjestäjän antama "lisäpalkinto". Oli kiva, että sai jotakin pientä :) Tuossa tuli vielä iso karkkilaatikko mukana. Minusta nuo ruusukkeet ovat tosi kauniita, toivottavasti tulevissa näyttelyissä tulisi menestystä, niin saisi noita Iinun huoneen seinälle :)
Iinun pisteet parani viime näyttelystä, nyt pistemäärä oli 93/100 p ! Olen tuohon tosi tyytyväinen. Nyt ei mennyt turhia miinuksia mm. likaisista korvista, kun olin kunnolla ne putsannut. Yllätyin paljon, kun arvostelulomakkeessa ei mennytkään miinusta keltaisesta niskasta ! Olin olettanut, että siitä menisi aina. Ylimääräisestä hampaasta meni taas, kuten tiesinkin.
Nauratti kamalasti, kun arvostelussa luki luonne/käsiteltävyys kohdassa "Sweet lady". Kun Iinun vaikkapa tämänpäiväistä käytöstä katsoo, siinä ei ole mitään "suloista" :D No, ehkäpä Iinua jännitti niin kovin, että oli tuomarin käsittelyssä kiltti kuin mikä.

Tässä Iinun arviointilomake:
Elikkäs, tämän arvostelun mukaan häntä oli hieman lyhyt. Lihaksista -2 pistettä. (Pitää siis käyttää ahkerasti lenkillä ulkona jatkossa) Tässä arvioinnissa korvat oli ok. Viime näyttelyssä tuomarit olivat laittaneet, että korvat ovat hieman pitkät ja likaiset. Turkista meni myös miinusta, en saa selvää mitä tuo tarkoittaa mutta oletan, että liittyy karvanlähtöön. Karva ei ole kokonaan vaihtunut.

Loppuun vielä plussat ja miinukset :)

Hyvää oli:

+ upeat voittajien palkinnot
+ bingo ja hyvät palkinnot siinäkin
+ aikataulussa pysyminen ja ripeä tuomarointi,
nopeat re-callit !
+ lämpötila sopiva
+ ei sekoilua ja virheitä palkintojenjaossa


Kehitettävää oli:

- tilan ahtaus
- ei juurikaan mitään toiminnallista tekemistä
- kahvion hinnat
(yllättivät, kun Westissä mm. kahvi oli 0,50 € ja täällä 1,50 €)
- "ilmokassi", tai tässä tapauksessa kuori, westiin verrattuna vaatimaton


Vaikka laitoinkin miinuksiin tilan ahtauden, niin tavallaan se on myös plussaa. Oli tosi mukava jutella viereisten aitauksien ihmisten kanssa läpi näyttelyn ja käpälöidä näätiä. :)

Välillä Iinukin rauhottui syliin väsyneenä

6 kommenttia:

 1. Mie onnistuin jotenkin missaamaan teidän aitauksen, vaikka olin suunnitellut tulevani kurkkaamaan Iinua. Westissä kun tuli käytyä jo Nagaa katsomassa. Mutta ehkä sitten seuraavassa näyttelyssä :) Me oltiinkin aika eri puolella salia ihan salin etuosassa, ja jotenkin sitä väsynä aina vähän jämähtää oman lähelle.

  Itsekin jaksoin pitkästä aikaa laittaa aitaukseen jotain koristettakin, siinä missä kahdessa edellisessä niitä ei ollut jaksanut miettiä yhtään, vaikka niissä olisi ollut aitauskisat ja tässä ei xD

  VastaaPoista
 2. Katsoin samaa kun luin kirjoitustasi, etten tainnut bongata teidän aitausta :o kiertelin kyllä pari kertaa alueen jotenkin läpi, mutta oli aika ahtaat välit :D me oltiin siinä heti oviaukon ja tuolipinojen edessä :) oli ainoa "tyhjä" paikka enää sillon kun tultiin paikalle :D

  VastaaPoista
 3. Onnittelut Iinun sijoituksesta! Mä myös onnistuin missamaan Iinun aitauksen, mutta bongasin siinä palkintojen jaossa sitten, että olitta siellä. Paikka oli kyllä tosi täys ja hengailin pääasiassa siellä etuosassa oman aitauksen liepeillä. Jospa sitten syksyllä seuraavissa näyttelyissä nähdään :D

  VastaaPoista
 4. Juu, ehdottomasti tullaan kesän näyttelyihin :) mikähän on seuraava? Josko silloin mukana olis jo toinen näätä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraavana taitaa olla KesäPikNik, joka on tavallisesti ollut elokuun ekana viikonloppuna. Me kuitenkin pidetään näyttelyistä lomaa syyskuulle asti, sillä vietetään näätien kanssa taas kesä pohjoisessa.

   Poista
  2. Itse en varmaan osaa pysyä poissa Piknikistäkään, vaikka ilmomaksut vähän kipeää tekevätkin :D Etenkin kun itsekään ei vielä tiedä, montako näätää meillä olisi sinne tulossa... Katsoo jos se tänä vuonna olisi taas jossain puistossa tms., jos ottaisi Miikkistäkin välillä mukaan. Kun kaikki sen perään aina kyselee. Ellei meillä ole taas pentusählinkiä ;)

   Poista