tiistai 28. helmikuuta 2017

Talviturkki pohdiskelua

Turkkiasiaa !

Olen tässä oikeastaan koko talven pohdiskellut, että onko tuossa meidän neidissä jotain "vikaa",
kun tuntuu ettei hänelle kasvanut talvikarva ollenkaan? :o
Ainakaan kunnollinen sellainen. Viime näyttelyssä (Valentine Ferret Show) kun käpälöin muita näätiä, niin kaikilla oli puuhkeat tuuheat talviturkit. Meidän Iinulla ei :D
Eihän se minua haittaa, mutta mietin onko tästä fretille jotain haittaa? Käydään ulkona parin päivän välein nyt, kun ulkoilu on alkanut sujua. Ei näytä ainakaan kovasti palelevan ulkona käydessä, eikä olla kovin kauaa kerralla. Ehkä semmoinen max 15min. Kovilla pakkasilla ei käydä ollenkaan.

Osaltaan tähän ehkä vaikutti se, että kun Iinu meille tuli syksyllä, ei ulkoilu valjaissa onnistunut ollenkaan. Iinu rimpuili niin pahasti etten uskaltanut viedä ulos karkaamisen pelossa. Vasta tässä ihan talvella ollaan opittu ulkona käynti ja se sujuu jo ihan ok. Jostain taisin kuulla että talvikarva alkaa kasvaa paremmin, kun vie ulos talven tullessa?

Toinen asia on se, että implantin laiton jälkeen karvanlähtö oli melkoista. Tämä kuulemma johtuu valeraskaudesta jonka implantti aiheuttaa. Nyt karvaa ei juurikaan enää lähde, ainakaan en ole huomannut. Mutta se vähäinenkin, mitätön talviturkki mikä ehkä oli, lähti implantin mukana.

Laitan pari havainnollistavaa kuvaa, niin joku fiksumpi voi kommentoida, olenko ihan hakoteillä tämän asian kanssa :)

Kuukausi sitten otettu kuva. Turkki on kuivahko :/ Karvanlähtöä oli tuolloinTässä näkyy hyvin vertailuna Iinun sisko Naga Valentinesissa puuhkeine turkkeineen :) Tytöt ovat melkein samankokoisia rakenteeltaan (Naga hitusen isompi?) mutta Iinu näyttää puolet pienemmältä kun ei ole turkkia

Melko tuore kuva. Iinu ja rimpulahäntä :D

Toissapäivänä otettu kuva. Ompas hassu asento :D

Valentinesissa sain vinkin, että antaisi lohiöljyä ihan päivittäin niin kauan että turkin yleiskunto paranee. Olen antanut lohiöljyä 1-2 x vko aikaisemmin. Pellavansiemenöljyä 1x vko. Nyt ajattelin kokeilla tuota päivittäin antamista, onkohan se ok? Jossain mielen perukoilla hiipii muistikuva, että ei pitäisi joka päivä antaa.

Olen kiitollinen vinkeistä, jos muilla on tällaisesta kokemuksia :)
5 kommenttia:

 1. Älä hätäile, Kaaoskaan ei oo kasvattanut kunnollista karvaa vielä ja uskon sen johtuvan tästä "talvesta". Näätäparat varmaan ihan sekaisin siitä mitä täällä oikeasti tapahtuu :D Ja valeraskauden myötä tosiaan yleensä tipahtaa loputkin karvat. Meillä on osa näädis alkanut jopa jo kasvattaa kesäturkkia. Ja voit tosiaan koittaa jotain öljykuuria karvankasvua tukemaan :)

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla :) Talviturkin puuttumistakin enemmän oikeastaan mietityttää tuo turkin kuivuus :D Se on melkein aina ollu tollanen kuivan olonen. Öljyjä annetaan ja ruokavalion koitan pitää monipuolisena.. En tiiä mikä muu siihen auttais :/

  VastaaPoista
 3. Osalla freteistä ei maha kestä päivittäistä öljyn saantia, joten kannattaa tarkkailla jätöksiä, jos aloitat öljykuurin :)

  VastaaPoista
 4. Meillä Joonatan vaihto kesäkarvan jo nyt! Tiputti sen karhean pitkähkön nuttunsa kuukausi sitten. Nyt sitten mennään lyhyellä ihanan pehmeällä turkilla. Myös Kasperi on heittänyt jo suurimman osan karvoistaan. Jesper sen sijaan pitää paksusta talvikarvasta ja talvimassastaan kiinni. Eli kaks kolmesta on päättäny et kevät ja kesä on jo tullu ja yks vielä varmistelee pakkaspäivien varalle :D

  VastaaPoista