torstai 16. helmikuuta 2017

Fretin kujeita - osa 1

Ajattelin kirjoittaa hieman siitä, millaista pientä "päänvaivaa" fretti kodissa aiheuttaa ;)
Olin tästä onneksi jo melko tietoinen ennen Iinun hankintaa, mutta tulihan joitain
asioita myös yllätyksenä. Sen vaan voin sanoa, että ONNEKSI tuo ei ole oppinut
(vielä) avaamaan kaappeja/laatikoita.. Muutoin meillä loppuisi totaalisesti kesken säilytystila,
joka on kortilla jo nyt. Silloin pitäisi tyhjentää kaikki alakaapit.
Jotenkin on vaan sellainen tunne, että joku päivä tuo oppii senkin ;D

Ihan ensimmäisenä kun Iinu meille kotiutui, oli sohvalle tehtävä jotain. Meillä on valtava, U-mallinen sohva (leveys 3-4 metriä) ja Iinu mahtui juuri sopivasti luikertelemaan sen alle. No siellähän on tilaa temmeltää ja piilotella joka päivä ruoat, sekä pissiä tietysti sohvan alle. Ja koitappa saada frettiä pois ison sohvan alta vapaaehtoisesti. Ei, se tuli vain silloin kun itse tahtoi, tietysti :D Muutaman päivän jaksettiin purkaa ja siirrellä sohvaa ja siivota pissejä sekä jemmattuja ruokia. Sitten keksittiin ratkaisu. Vedettiin listanauloilla sohvan alareunaan listat kiinni. Ei kovin kauniin näköinen, mutta välttämätön operaatio. Vähän kyllä kävi sääliksikin Iinua, kun hänen lempi puuhastelupaikkansa olikin poissa. Ei mahtunut enää.

vaaleata, rumaa listaa siksi, kun se oli halvinta :D

Ehkä tähän mennessä "pahin" juttu liittyy myös sohvaan. Meni jonkun aikaa, kun Iinu tajusi, että sohvatyynyjen takaa on kivaa koittaa kaivautua sohvan sisään. Vähän väliä saa olla nostelemassa Iinua pois sohvalta kun kuopsutus kuuluu. Tällä hetkellä sohvatyynyjen takaosa näyttää tältä:Ei kiva juttu ei, etenkään kun sohva maksoi 1000 € ja on melko uusi  :D Olen aikeissa ommella noita reikiä umpeen lähipäivinä, jos ne pysyisi hetkenaikaa kiinni. En keksi mitään, millä Iinun pääsyn sohvalle saisi estettyä ..

Toisena päivänä uudessa kodissa Iinu keksi superkivan leikin. Vessan roskiksen kaatamisen :D Tätä tehdään joka ikinen päivä, jonka takia välillä pidetään vessanovea suosiolla kiinni. Jos ovi on auki, roskis on wc-pöntön kannen päällä "turvassa". Ei sen kaataminen nyt niin paljoa haittaa, pelkään vain että Iinu saa sieltä käsiinsä jotain pientä ja syö, josta voi tulla suolitukos :/

Vessan roskis

Kiinni itse teossa ! :D

Seuraava kolttonen koskee vessan lavuaarin alakaappeja.. Tuossa putken kohdalla on hieman putkea suurempi reikä. Iinu saa tuolta välistä alapuolelta työnnettyä pään ja puoli kroppaa sisään, muttei mahdu sinne kokonaan. Sieltä rei'ästä sitten kurottelee kaappiin ja tuhoaa vessapaperirullia. Tähän keksin onneksi ratkaisun. Vedin vahvalla teipillä kummaltakin puolelta reiän niin umpeen kuin sen sai. Ei pääse enää tonkimaan :D

Tämä oli pientä. En tajunnut ottaa kuvaa silloin, kun kaikki rullat oli tuhottu silpuksi :D

Sitten siirrymme vessasta kylpyhuoneeseen. Tämä taitaa olla yleinen ongelma fretin omistajilla. Lattiakaivon ritilä ! Jossain vaiheessa Iinu tajusi, miten helposti sen saa vedettyä tassuilla irti. En halua kaivoa pitää avonaisenakaan, joten ratkaisu tähän on ollut, että aina jos kylppärin ovi on auki, niin kaivon päällä on joku ämpäri tms paino. Silloin Iinu ei saa ritilää irti.


Hyi, kun likainen. Myönnän, inhoan lattiakaivon
siivoamista. Mies hoitaa sen.

Sitten tähän asiaan, jonka mukaan blogini on nimettykin :) Freteistä suurin osa taitaa olla aikamoisia varkaita, eikö vain? Meillä ainakin varastetaan ja piilotetaan KAIKKI. Mikä vain pieni kiva esine. Ruokakin pitää piilottaa ennen kuin sen voi syödä. Ensin viedään piiloon, katsotaan saako lisää ruokaa (tai jotain parempaa ruokaa) ja sitten vasta mennään piilopaikkaan syömään. Iinun pesäpaikoista, putkista ja kopeista on löytynyt monet "kadonneet" sukat, alushousut, lelut sun muut. Parasta on, kun löytää villasukkansa pesäkopista haisevan hiirenpuolikkaan vierestä :)

Ihmettelin juuri yksi päivä, mihin on kadonneet kaikki Valentines näyttelyssä olleet, pallomeren pinkit ja punaiset pallot. Kävin "kätköjä" läpi ja sieltähän ne löytyi olkkarin pesäkopin sisältä. Nostin kopin sisällä olleen peiton sohvalle ja otin kuvan, oli niin hienosti kasannut sievään nippuun kaikki pallot ;)

pallo-jemma

Kiiman aikana fretit ilmeisesti muuttuu ninjoiksi. Iinu pääsi mihin vain. Milloin sen löysi keittiön pöydän päältä, milloin pyykkitelineestä. Onneksi nämä ninjataidot ovat jo historiaa, kun kiima on ohi :D


Löytyskö täältä uroksia?

Ja on sanomattakin selvää, että esim huonekasveja meillä ei ole, paitsi pari kasvia korkealla keittiön pikkuhyllyillä. Makkari on tilaongelman takia "romuvarasto" joten se ovi on aina kiinni, kun ei ole Iinulle turvallinen paikka. Kaikki "pikkutavara" on korkealla tai kaapeissa. Ja niin edespäin..

Mutta kolttosista huolimatta, SAANKS MÄ NÄITÄ VAIKKA NELJÄ?? :) :)
Ei sentään, mies antoi luvan vaan kahteen. Ainakin toistaiseksi.  ;)

5 kommenttia:

 1. Sitten kun kaapit alkavat aukeamaan, Ikeasta ja lastentarvikeliikkeistä löytyy erilaisia lapsilukkoja kaappeihin ja laatikoihin (ja vessanpönttöihin, pakastimiin, hellannappuloihin...). Myyjien ilmeet voivat kyllä olla hyviä, kun kyselevät lapsen ikää, ja vastaa kyseessä olevan näätä :-)

  Meillä yksi neljästä jatkaa ninjailua lantista ja kohta kuudesta ikävuodesta huolimatta. Nyt vain takapää alkanut tytöllä heiketä, mutta vielä se ei vauhtia hidasta. Pikkuhiljaa kyllä saisi hidastaa ainakin joidenkin akrobaattisten temppujen osalta, että ei tulisi tippumisia.

  VastaaPoista
 2. Sellasia avaimella avattavia en ainakaan hommaa, inhottaa ajatus siitä että aina pitäis avaimella avata kaapit :D mut niitä on kai sellasia "pikalukitus" malleja toivottavasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valtaosa noista taitaa olla sellaisia, että toimivat ilman avainta. Täytyykin joku päivä kuvailla noita mitä meillä on käytössä, ja tehdä niistä postaus ;-)

   Poista
 3. Mukava postaus! Näädät kyllä keksii aina kaikenlaista puuhaa. Tuo sohvan repiminen on meilläkin tuttua. Omassa kämpässä ei tällä hetkellä ole sellaista lainkaan, mutta kotikotona oleva kallis sohva on hienosti jo revitty. Onneksi jäljet on sohvatyynyjen takana piilossa :D

  VastaaPoista