keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Uutta frettitavaraa

Hiphei, taas saapui uutta kivaa frettitavaraa lähipostiin !
Tuntuu, että tää frettitavaroiden shoppailu on lähteny ihan lapasesta... Suurin osa kuiteista on tallessa Iinun omassa kansiossa, mutta kaikkia en oo muistanut säästää, enkä edes uskaltaisi laskea kuinka paljon on tähän mennessä rahaa uponnut tähän pikku riiviöön.

Tälläkertaa tilatut tuotteet olivat kyllä melko tarpeellisia, joten annetaan tämä anteeksi :)

Vihdoin sain aikaiseksi hankkia Play Penin. Tutkiskelin hintoja eri nettikaupoissa ja yritin etsiä käytettynä, mutta ei löytynyt. Edullisin vaihtoehto olisi ollut tilata Amazonista, mutta en ole kyseistä verkkokauppaa ennen käyttänyt ja toimituksessa olisi varmaankin kestänyt tovi.
West Coast Winter Ferret Show (WCWFS) lähestyy kovaa vauhtia ja siksikin Playpenilla oli jo kiire, joten päätin tilata sen Nandini Pet:iltä. (Nandini Pet) Hinta oli 137 €, mutta toimitus tapahtui parissa päivässä, kun laitoin etukäteen heille sähköpostia :) Ensin ajattelin, etten raaski vielä ostaa alusmattoa, jonka hinta olisi tuolla 42 €+ postikulut. Selailin kuitenkin, jos jostain löytyisi edullisemmin, ja täältä http://24pets.fi/ löytyi viimeinen kappale 25 €:lla. Pistin heti tilaukseen ja tämäkin tuli ilokseni parissa päivässä postiin :)


Siinä se vihdoin on ja Iinu sisällä kokoa demonstroimassa :)
Taustalla näkyy Ebaysta Iinulle tilaamani lasten "pallomeri" :D


Hiekkalaatikoita meillä on ollut vain 3kpl, joista 2 on hieman liian korkeita, joten etsiskelin pienikokoisia ja matalareunaisia laatikoita. Täältä Lemmikkistore löytyi kissanpennun matalareunaisia hiekkalaatikoita edullisesti, ja ovat juuri sopivia :)
Tilasin näitä 3 kpl: Kissanpennun WC

Juuri sopivan matala :) Näitä tuli 3kpl erivärisiä.

Tärkein tuote tässä tilauksessa oli uusi kantokoppa näyttelyä varten ja muutenkin matkusteluun. Vanha koppa on sellaista kalteri "ristikkoa" muuten paitsi pohja-osa, ja Iinu jyrsii hampailla kaltereita joten ei ole turvallinen :/ Pettymyksekseni toimitusaika oli pitkä (taisi olla lähemmäs 3 viikkoa!) ja tilaamastani kuljetuskopasta palautettiin rahat tilille paketin postiin saapumispäivänä, eikä pahoitteluja tms tullut. Tuote oli ollut loppu vaikka verkkokauppa näytti toisin. No rahat sentään palautui kysymättä, mutta harmitti kun tärkein ostos jäi tulematta. Tilasin myös pari söpöä uutta ruoka/vesikuppia ja ulko-oveen "Asunnossa Lemmikkieläimiä!" - tarran.


Pari uutta kuppia. Parhaita on nää keraamiset, mitä ei saa ihan niin helposti
kaadettua ja työnnettyä pitkin lattioita, kuin muovisia kuppeja.

Kävin sitten eläinkaupoissa etsimässä korvaavaa kantokoppaa ja järkytyin esim. Faunattaren hinnoista verrattuna muihin. Taisi olla reilu 37 € muistaakseni kaikki Faunattaren kuljetuskopat ainakin tässä liikkeessä... Mustista ja Mirristä saa alle 20€:lla sopivan, mutta kävin vielä katsomassa josko edullisessa Puuilo:ssa olisi kuljetuskoppia ja onnekseni löysin aivan ihanan, 12,90 € (!) maksavan kopan. Väriksi tietysti pinkki, koska Iinu on tyttö. ;)


Tällainen vaaleanpuna - harmaa ihanuus löytyi "pilkkahintaan". Ei edes haittaa vaikkei
vuosia kestäisi, kun voi edullisesti hakea tarvittaessa uuden ;)

Olen tuon Faunattaren korkean hintatason huomannut ennenkin, ja taidankin tästä syystä alkaa boikotoimaan koko liikettä. Täällä on kuitenkin Musti ja Mirri sekä Animal House, jotka ovat huomattavasti edullisempia. Noin vuosi sitten akvaariokaloja ostaessani huomasin, että ne olivat Faunattaressa lähes puolet kalliimpia kuin esim. Animal Housessa, ja tuntui, että lajituntemuskin oli Faunattaressa huonommalla tolalla.


Playpen on kätevä, jos lähdetään Iinun kanssa joskus reissuun vaikka viikonlopuksi. Kaikkien luona kun ei voi pitää frettiä vapaana, niin tuo menee kätevästi matka-aitauksesta. Uskon sen olevan hyödyllinen myös keväällä tutustumisvaiheessa, kun Iinulle toivottavasti tulee kaveri. En ole tarkkaan vielä suunnitellut, miten etenisi tutustuttamisessa. Mielessä kävi sellainen vaihtoehto, että olisivat vuorotellen (esim. tunnin kerrallaan) playpenissa toinen ja ulkopuolella toinen, sitten tekisi aina vaihdon. Tottuisivat hajuihin ja saisivat haistella kaltereiden läpi turvallisesti. No, tuon näkee sitten kun sen aika koittaa :) (toivottavasti pian! ;) )


Olen tilaillut Ebaysta ja Wishiltä kaikenlaista frettitavaraa. (eBayWish)
Eli näitä halpis kiinakauppoja. Ihanan halpaa, mutta toimitusaika on useimmiten noin 1kk ja koskaan ei tiedä mitä saa.. Tilasin esimerkiksi 3kpl pehmoisia "pesiä" Iinulle. Otsikossa luki ferret ja kappas, olivatkin lähinnä "kääpiöhamsteri" tms kokoa.. Ei mahtunut edes Iinun pää pesien sisälle. No onnistuneitakin ostoksia on. Esim freteille tarkoitettu riippukeinu, pehmoisia pikkuhuopia ainakin 5kpl, lasten "pallomeri" Iinulle ja puinen rullalelu jossa kulkunen sisällä. Tällä hetkellä odotan saapuvaksi Wishiltä tilattua isoa "pesää".
Tässä linkit tilaamiini onnistuneisiin tuotteisiin:Ajatukset ovat aika lailla tulevassa, Iinun ja meidän ensimmäisessä näyttelyssä. Siihen on enää reilut 2 viikkoa ! Jännittää jotenkin, vaikka eikai siinä pitäisi olla mitään jännitettävää, kun sitä ei ilmeisesti kovin helposti voi itse "möhliä". :D Ihanaa päästä näkemään muita frettejä ja josko Iinukin pääsisi vähän tutustumaan lajitovereihin :) Sitä seuraava näyttelykin on jo 11.2.
Niitä odotellessa siis !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti