sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Ulkoilua Playpenissa

Kuulumisia...

Iinu on ollut pari päivää ihmeellisen väsynyt. Nukkuu lähes kokoajan ja hereillä on vain hetken kerrallaan. Iinu on myös oudosti näykkinyt miestäni pari päivää, mutta minua ei. Eilen oli häntä purrut aika kovaakin, kun olin töissä, tänään on vähän rauhoittunut. Pieni huolestuminen on ilmassa, mutta ruoka kuitenkin maistuu ja tarpeillaan käy normaalisti. En tiedä voisiko nämä olla jotain jälkioireita implantin laitosta.

Halusin vähän virkistää väsynyttä näätää ja vein playpenin takapihalle. Harmittaa, kun en uskalla Iinua valjaissa viedä ulos. Se varmasti piristäisi sitä ja saisi liikuntaakin eri tavalla. Kaksi vai kolme kertaa olen koittanut, eikä siitä tule yhtään mitään. Valjaat saa juuri ja juuri puettua päälle lohitahnan avulla, mutta heti kun mennään ulos niin alkaa armoton rimpuilu ja poukkoilu. Ei siinä muuten mitään, mutta pelkään että Iinu rimpuillessaan pääsee valjaista pois. Silloin sitä ei välttämättä enää kiinni saisi, on se semmoinen vipeltäjä. Olen ajatellut hankkia sellaiset "umpinaiset" valjaat, jotka pukisin näiden nykyisten lisäksi, eli ikäänkuin tuplavaljaat. Niistä olisi vaikeampi rimpuilla pois. Pitäisi sisätiloissa jaksaa totuttaa Iinua valjaisiin, jos se vaikka joskus tottuisi niihin. Tällaiset hänellä on tällä hetkellä:

Animal Housesta muistaakseni n. 12 €. Taisi olla jotkut pienimmät "kissanpennun"
valjaat, mitä löytyi.

Nää on aika sopivan kokoiset kun laittaa säätövaran pienimmälle, napakat, mutta silti tuntuu että näistä olisi Iinun aika helppo päästä rimpuilemalla pois. Tämäntyyliset haluaisin näiden lisäksi:

Kuvahaun tulos haulle ferret harness
Kuva lainattu netistä
Laittaisi vaikka alle nuo liivimalliset valjaat ja päälle varmistukseksi vielä nuo Iinun vanhat valjaat. Pitääkin tutkia nettikauppoja mistä löytyisi tarpeeksi pienet.

Tarkoitus oli ottaa pari valokuvaa Iinusta ulkona, mutta eihän siitä yllättäen mitään tullut ;) Pitäisi hankkia parempi puhelin. Tällä Samsung Galaxy S 5 minillä kun nappaat kuvan, niin menee noin 3sekuntia ennenkuin se sen kuvan "ottaa". Koitappa siinä nyt kuvata eläintä, joka ei ole paikallaan edes yhtä sekuntia.
Siinä tais olla parhaimmat kuvat mitä sain napattua ;D
On muuten tosi kätevä tuo playpen turvalliseen ulkoiluunkin. Sitä mietin, että miten kestää märkää ja pakkasta, mutta jos lyhyitä aikoja pitää ulkona ja sitten tuo sisälle heti kuivumaan, niin tuskin se kauheasti siitä kärsii.

Välillä tuon Iinulle "saavissa" tai isossa Ikea kassissa lunta sisälle. Se on tietysti vähän sotkuista hommaa kun lunta on pitkin laminaatteja, mutta äkkiäkös ne kuivaa pyyhkeellä, ja lumet kippaa vaan kylppärin lattialle sulamaan :D
Tässä Iinu touhuaa pienen lumiastian kanssa:

Juuri kun sanoin, että Iinu nukkuu lähes kokoajan, niin tuoltahan se vipelsi moikkaamaan. Ehkä se on ollut nyt aktiivisempi yöaikaan. Sitähän me ei tiedetä, kun Iinu on omassa huoneessaan yöt. Välillä herään yöllä seinän rapisteluun tai leikkipallon kilinään, että kai tuo otus sitten öisin kuluttaa kaiken energiansa :D


Rapsutuksilla
Sitten iski väsymys

3 kommenttia:

 1. Oi mukavaa, kun löytyi uusi frettiblogi! Houdineille suosittelen normivaljaiden lisäksi kasivaljaita, jotka on itsekin helppo väsästä ja niissä kyllä pysyy näätä.

  https://www.facebook.com/groups/112073618826014/permalink/1251068878259810/?match=a2FzaXZhbGphYXQ%3D Täällä ainakin oli niistä juttua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasivaljaat, mitkä ne sellaiset on? :o yritin googlailla mutten saanut selkeetä käsitystä :D Joo tosiaan tämähän on ihan alussa, harjoittelen vasta tän käyttöä mutta ajattelin aloittaa ajoissa, kun tämä lauma tästä kasvaa.. :) Keväällä toivottavasti tulee toinen vauhtipötkö :)

   Poista
  2. Tuosta mun jakamasta linkistä löytyy lisää tietoa noista valjaista! Menee Frettiliiton fabo-ryhmän postaukseen, missä keskusteltiin valjaista. Jos tuo ei aukea, niin tässä ainakin yks kuva noista kasivaljaista: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=303311926670373

   Poista